2020
2022
In mei verschijnt een Coronastripboek om de stripwinkels een hart onder de riem te steken. Ook Gerard maakte een pagina voor dit boek.
Op de onvolprezen ‘Lambiek Comiclopedia’ staat een zeer uitgebreid overzicht van het werk van Gerard Leever. www.Lambiek.net
Augustus 2020: Het nieuwe album van Suus & Sas - Selfietijd ligt nu in de winkel.
Gerard tekende in opdracht van Stripboekhandel de Noorman in Arnhem de medewerkers van deze winkel.
Vanaf Donald Duck 46 zullen er regelmatig scenario’s in dat blad verschijnen van Gerard samen met coschrijver Mathys van der Harst.
‘Suus & Sas deel 3 - Zwemparadijs’ is na 15 jaar weer verkrijgbaar. Uitgeverij L heeft een mooie herdruk van het album verzorgd.
Op 24 maart 2020 overleed op 92 jarige leeftijd ‘Albert Uderzo’. Gerard bracht met deze tekening een ode aan hem.
In april verschijnt ‘Wie is wie?’ het 17e album van Suus & Sas.
Eppo stripblad begint het jaar goed met de strip Gemengd Dubbel, geschreven door Jan van Die en getekend door Gerard Leever. Er wordt afgetrapt met een cover en een nieuwe strippagina. Hierna zullen pagina’s worden gepubliceerd die eerder in Tros Kompas stonden.
Het album Suus & Sas- Bella en Valentijn is genomineerd voor een Stripschappenning voor het beste Jeugdalbum van het afgelopen jaar.
In februari verschijnt het album van de Yeti’s. De titel is Samen sterk.
Begin juni verschijnt het Suus & Sas-vakantieboek.
Suus & Sas bestaan in week 29 20 jaar en dat wordt gevierd met een extra Suus & Sas special voor de Tina-abonnees. Daarin strips, hommages van andere Tinatekenaars, puzzels, een poster, weetjes enz.
De cover is gemaakt door Lonneke Leever.
In het jaar van de 20e verjaardag van Suus & Sas verschijnt ook het 20e album Toekomstdromen. Vanaf eind september ligt het in de winkel.
2021
In 2022 zal elke strip op de achterkant van het weekblad Donald Duck worden geschreven door Mathys van der Harst en Gerard Leever. De tekeningen zijn afwisselend van Tim Artz en Henrieke Goorhuis en de kleur wordt verzorgd door Wilma Leenders.
Goed nieuws voor de Suus & Sas-fans. Uitgeverij L gaat vanaf dit voorjaar meerdere albums uit de serie herdrukken. Deel 1 - ‘Goed bekeken’, beleeft daarmee z’n derde druk en deel 4 - ‘Het regent Hunks’, ontbreekt nog in veel verzamelingen en zal na lange tijd weer verkrijgbaar zijn. Ook andere uitverkochte delen zullen in 2022 en 2023 opnieuw verschijnen.
In maart verschijnt bij Uitgeverij L het nieuwste album van Suus & Sas - Lief, liever, liefst.
Het allereerste album is weer te verkrijgen.
In Donald Duck 11 een pagina van de Grote Boze Wolf, niet alleen geschreven door Gerard Leever en Mathys van der Harst, maar ook getekend door Gerard.
Begin juni verschijnt ter ere van het EK voetbal deze zomer van de Oranje Leeuwinnen het speciale Voetbalstripboek van Suus & Sas, We love voetbal!
In Storyworld in Groningen is tot en met 30 oktober de tentoonstelling 70 jaar Donald Duck te zien. Er zullen ook wat scenario’s van de backcovers van 2022 van Gerard Leever en Mathys van der Harst te bezichtigen zijn met daarbij de uitwerkingen in tekening en kleur.
In september verschijnt het 22e stripalbum van Suus & Sas. Het heet ‘ Niet te tillen’. Gerard signeert dit album en eerdere delen uit de reeks op 17 en 18 september op het Tina festival in Duinrell en op 15 oktober op het Stripfestival Breda.
Samen met Mathys van der Harst schreef Gerard Leever het afgelopen jaar de achterkantgags van Donald Duck, met het weergaloze tekeningwerk van Tim Artz en Henrieke Goorhuis. Helaas is het jaar bijna voorbij, maar het goede nieuws is dat dit schrijversduo ook in 2023 de scenario’s blijven schrijven, ditmaal met de prachtige tekeningen van Daniel Perez en te beginnen in nummer 1 van het nieuwe jaar. En Wilma Leenders kleurt uiteraard weer.
In Eppo 19 is het scenario van de titelstrip verzorgd door het duo Mathys van der Harst en Gerard Leever. Er zullen de komende tijd meer gags van het tweetal volgen. De tekeningen van Eppo zijn sinds kort van Aart Cornelissen.