‘Suus & Sas’ zijn ook te vinden op Instagram: Instagram.com/suussas: En ook via Uitgeverij L:
Voor eerder verschenen publicaties kijk op de Tijdlijnen van 1960 t/m 2019:
1
5
2
3
4
I
L
Eppo stripblad begint het jaar goed met de strip Gemengd Dubbel, geschreven door Jan van Die en getekend door Gerard Leever. Er wordt afgetrapt met een cover en een nieuwe strippagina. Hierna zullen pagina’s worden gepubliceerd die eerder in Tros Kompas stonden.
Het album Suus & Sas- Bella en Valentijn is genomineerd voor een Stripschappenning voor het beste Jeugdalbum van het afgelopen jaar.
In februari verschijnt het album van de Yeti’s. De titel is Samen sterk.
De inschrijvingen voor het NK Striptekenen zijn weer gestart. Op www.nkstriptekenen.nl/ zijn Suus en Sas de gastvrouwen van het evenement.
Begin juni verschijnt het Suus & Sas-vakantieboek.
Suus & Sas bestaan in week 29 20 jaar en dat wordt gevierd met een extra Suus & Sas special voor de Tina-abonnees. Daarin strips, hommages van andere Tinatekenaars, puzzels, een poster, weetjes enz.
De cover is gemaakt door Lonneke Leever.
In het jaar van de 20e verjaardag van Suus & Sas verschijnt ook het 20e album Toekomstdromen. Vanaf eind september ligt het in de winkel.
6
In 2022 zal elke strip op de achterkant van het weekblad Donald Duck worden geschreven door Mathys van der Harst en Gerard Leever. De tekeningen zijn afwisselend van Tim Artz en Henrieke Goorhuis en de kleur wordt verzorgd door Wilma Leenders.
Robin Vinck kwam half december langs bij Wilma Leenders en Gerard Leever voor het opnemen van een aflevering van de Stripjournaalpodcast.
Goed nieuws voor de Suus & Sas-fans. Uitgeverij L gaat vanaf dit voorjaar meerdere albums uit de serie herdrukken. Deel 1, Goed bekeken, beleeft daarmee z’n derde druk en deel 4, Het regent Hunks, ontbreekt nog in veel verzamelingen en zal na lange tijd weer verkrijgbaar zijn. Ook andere uitverkochte delen zullen in 2022 en 2023 opnieuw verschijnen.
In maart verschijnt bij Uitgeverij L het nieuwste album van Suus & Sas - Lief, liever, liefst.
Het allereerste album is weer te verkrijgen.
In Donald Duck 11 een pagina van de Grote Boze Wolf, niet alleen geschreven door Gerard Leever en Mathys van der Harst, maar ook getekend door Gerard.
Begin juni verschijnt ter ere van het EK voetbal deze zomer van de Oranje Leeuwinnen het speciale Voetbalstripboek van Suus & Sas, We love voetbal!
In Storyworld in Groningen is tot en met 30 oktober de tentoonstelling 70 jaar Donald Duck te zien. Er zullen ook wat scenario’s van de backcovers van 2022 van Gerard Leever en Mathys van der Harst te bezichtigen zijn met daarbij de uitwerkingen in tekening en kleur.
In Eppo 19 is het scenario van de titelstrip verzorgd door het duo Mathys van der Harst en Gerard Leever. Er zullen de komende tijd meer gags van het tweetal volgen. De tekeningen van Eppo zijn sinds kort van Aart Cornelissen.
In september verschijnt het 22e stripalbum van Suus & Sas. Het heet ‘ Niet te tillen’. Gerard signeert dit album en eerdere delen uit de reeks op 17 en 18 september op het Tina festival in Duinrell en op 15 oktober op het Stripfestival Breda.