‘Suus & Sas’ zijn ook te vinden op Instagram: Instagram.com/suussas: En ook via Uitgeverij L:
Voor eerder verschenen publicaties kijk op de Tijdlijnen van 1960 t/m 2021:
1
5
2
3
4
I
L
6
In 2022 zal elke strip op de achterkant van het weekblad Donald Duck worden geschreven door Mathys van der Harst en Gerard Leever. De tekeningen zijn afwisselend van Tim Artz en Henrieke Goorhuis en de kleur wordt verzorgd door Wilma Leenders.
Goed nieuws voor de Suus & Sas-fans. Uitgeverij L gaat vanaf dit voorjaar meerdere albums uit de serie herdrukken. Deel 1 - ‘Goed bekeken’, beleeft daarmee z’n derde druk en deel 4 - ‘Het regent Hunks’, ontbreekt nog in veel verzamelingen en zal na lange tijd weer verkrijgbaar zijn. Ook andere uitverkochte delen zullen in 2022 en 2023 opnieuw verschijnen.
In maart verschijnt bij Uitgeverij L het nieuwste album van Suus & Sas - Lief, liever, liefst.
Het allereerste album is weer te verkrijgen.
In Donald Duck 11 een pagina van de Grote Boze Wolf, niet alleen geschreven door Gerard Leever en Mathys van der Harst, maar ook getekend door Gerard.
Begin juni verschijnt ter ere van het EK voetbal deze zomer van de Oranje Leeuwinnen het speciale Voetbalstripboek van Suus & Sas, We love voetbal!
In Storyworld in Groningen is tot en met 30 oktober de tentoonstelling 70 jaar Donald Duck te zien. Er zullen ook wat scenario’s van de backcovers van 2022 van Gerard Leever en Mathys van der Harst te bezichtigen zijn met daarbij de uitwerkingen in tekening en kleur.
In september verschijnt het 22e stripalbum van Suus & Sas. Het heet ‘ Niet te tillen’. Gerard signeert dit album en eerdere delen uit de reeks op 17 en 18 september op het Tina festival in Duinrell en op 15 oktober op het Stripfestival Breda.
Samen met Mathys van der Harst schreef Gerard Leever het afgelopen jaar de achterkantgags van Donald Duck, met het weergaloze tekeningwerk van Tim Artz en Henrieke Goorhuis. Helaas is het jaar bijna voorbij, maar het goede nieuws is dat dit schrijversduo ook in 2023 de scenario’s blijven schrijven, ditmaal met de prachtige tekeningen van Daniel Perez en te beginnen in nummer 1 van het nieuwe jaar. En Wilma Leenders kleurt uiteraard weer.
In Eppo 19 is het scenario van de titelstrip verzorgd door het duo Mathys van der Harst en Gerard Leever. Er zullen de komende tijd meer gags van het tweetal volgen. De tekeningen van Eppo zijn sinds kort van Aart Cornelissen.
Suus & Sas-Lief, liever, liefst is genomineerd voor een Stripschappenning in de categorie beste jeugdalbum 2022.
Dit alles ter gelegenheid van het 23e album van Suus & Sas- Rapper Stoer dat begin maart verschijnt. Gerard Leever signeert dit album op zaterdag 4 maart 2023 van 11 tot 3 uur bij StripBteaser Tongelresestraat 402 in Eindhoven.
In Tina 9 staat een 4-pagina verhaal van Suus & Sas waarin ze samen met Rapper Stoer een muziektrack opnemen. Via een QR-code in de strip is het nummer ook echt te horen op Spotify en Youtube.
Het album Lief, liever, liefst van Suus & Sas won op 25 februari de Stripschappenning voor het beste jeugdalbum van afgelopen jaar. Zowel tekenaar/schrijver Gerard Leever als inkleurster Wilma Leenders ontvingen een penning.